Hem / Kategorier / Övrigt / Bloggat
Bloggat

Bloggat (67)

2012-04-11 19:00

Kläder till Kalix

Publicerad i Bloggat Skriven av Kärleksfrö
Nu ska vi se om detta fungerar.....håller en tumme och hoppas på det bästa. Som jag skrev för ett tag sedan har jag och min dator inte blivit vänner ännu. För en tid sedan slutade min dator fungera och jag ställdes inför valet av vilken ny dator som skulle köpas. Efter mycket tänkande och åkande till butiker valde jag en Mac eftersom de skulle vara toppen för bildhantering. Den är säkert toppen för bildhantering - om man kan datorer! Jag som just lärt mig att använda Photoshop elements var var nu tvungen att lära mig ett nytt program. Jag hoppas att bilden kommer ut på hemsidan och allt går som det ska....
Påsken har nu passerat och ledigheten är förbi. Påsken har varit skön och jag har haft mycket tid att få arbeta med Kärleksfrö. Jag och Katarina håller på med gymnastikdräkter - om bara några veckor är det SM i Uppsala och då vill vi visa upp några olika dräkter för att visa vad vi gör.
Innan påsken fick jag äntligen ändan ur vagnen och sydde dotterns regnjacka. Tyget köpte jag under syfestivalen i våras från Karinottilia. Mönstret köptes på etsy. Den är så söt och jag önskar nästan att det börjar regna en kortis till helgen så att dottern får testa den. I knäppningen har jag satt KAM knappar. KAM-knappar är underbart! Jag har nu börjat sy bodys till små barn och jag måste erkänna att jag inte längre är rädd för att göra dem. Tidigare har jag varit orolig för att sätta knappar i grenen och därför hållit mig ifrån att sy dessa plagg. Eftersom det väntas tillökning för en nära släkting tycker jag detta är extra kul!
I helgen ska en kompis stå och sälja virkade godsaker i Kalix. Hennes virkade godsaker är mycket uppskattade av mina barn - de är så fina! Har ni möjlighet och bor i närheten av Kalix tycker jag verkligen att ni ska besöka henne (jag vet ej vad stället heter där hon ska vara men om jag har fattat rätt är det en loppis eller liknande). Hon erbjöd sig att under detta tillfälle visa mina kläder - Tack snälla L för detta! Hoppas på att många besöker henne. Idag skickades en låda med massor av kläder upp till henne: Linnen, klänningar, mössor, byxor, filt, dregglisar, tröjor....ja jag minns inte om det var fler saker.
Lycka till i helgen L och grattis i efterskott på din dag!
Nu ska jag rita dräkter och under tiden tänka på ryggradsdjur!
2012-04-01 15:59

Jag vet....

Publicerad i Bloggat Skriven av Kärleksfrö
Jag vet, det har inte blivit mycket skrivande av på denna hemsida på länge. Jag håller fortfarande på att lära mig min dator men att behandla bilder har jag inte lärt mig.
Jag hoppas att jag snart har lärt mig hur jag gör så att jag kan visa er alla nya sömnadstekniker jag har lärt mig. Jag har äntligen fått igång broderprogrammen och börjat brodera på kläderna. Hello Kitty (mindre lyckad), Blixten och en fjäril har jag hunnit med. På FB sidan Kärleksfrö finns det bilder som visar dessa figurer. Jag håller på att planerar en tröja med dragkedja som Ben 10 ska få pryda.
Tack snälla för att  ni tittar in på sidan trots att lite händer här.
Så snart jag lyckats med bilderna kommer jag uppdatera Butik Kärleksfrö!
2012-03-04 19:43

Dräkt som tävlar för Sverige i NM

Publicerad i Bloggat Skriven av Kärleksfrö
Det känns som om tiden bara rusar iväg och att jag inte hinner göra allt jag vill! Att ha ett arbete som man arbetar med på dagarna (lärare), ett arbete som man arbetar med på kvällarna (Kärleksfrö) och två barn och man tar tid. Jag önskar att jag hade mer tid på dygnet så att jag kunde blogga om det jag har sytt men för tillfället räcker inte tiden till! Det blev inte lättare att två barn avlöste varandra med vattkoppor och när de precis blivit bra var det min tur med influensan och därefter mannen med halsfluss. Ja, tiden har rullat på och varit fylld med andra saker!
För några veckor sedan hade jag och mamma en myshelg i Stockholm. Vi bodde på hotell och besökte Symässan. Det var helt underbart att få ta lite ledigt från allt i hemmet och bara mysa. Tyvärr upplevde jag inte symässan som lika "bra" som tidigare. Tyget "fem små apor" som jag skulle köpa mycket av var slut, vilket gör att jag måste tänka om inför sommaren.
Istället för att planera barnkläder bestämde jag mig därför att tänka på mig själv och köpa tyger och mönster som jag vill ha! Klänningsmönster, byxmönster och annat roligt köptes bara för mig! Köpte dock lite barnsaker eftersom min bror och hans fru ska få första barnet i sommar.
Under den senaste veckan har jag och Katarina Jönsson arbetat på Petra Lindgrens  gymnastikdräkt inför nordiska mästerskapen i rytmisk gymnastik som var under helgen. Idag fick jag se henne tävla på nätet. Jag blev så stolt och glad när jag såg dräkten! Den är så vacker (kanske inte så svenskt att säga att man gillar det man gjort - men jag blir så glad när jag ser dräkterna!). Besök gärna sidan och titta på den!
http://www.livestream.com/voltigierdvd/video?clipId=pla_f3139aae-9e50-4435-8027-43ece5adcac0 .När ni kommer in på sidan får ni spola fram till 01:29:00 så kommer ni se henne. Hon har en lila och neongul dräkt med rosor på och tävlar i tunnband.
Jag har också varit på  kurs på skatteverket om vad man ska tänka på vid startande av firma. Hjälp- vad mycket det är att tänka på. Är det riktigt rätt att det ska vara så svårt för ett företag som egentligen inte tjänar några pengar utan gör detta för att det är kul, och för tillfredsställelsen av att se saker man gjort?
Nya ilnnen syddes upp för en tid sedan- Rödvita elefanter från Jofotex. Set med linne och trosa finns i tre storlekar (9-12 månader, 2/3 år samt 3/4 år) pris 300 kr. Intresserad - Skicka ett mail! Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen
2012-02-05 17:23

Kyligt värre!

Publicerad i Bloggat Skriven av Kärleksfrö
Det verkar som om det är kallt i hela Sverige för tillfället och detta märker jag av även i mitt syrum. Igår när jag kom in till arbetsrummet var det 6 grader där inne. Vad ska man göra? Hela gårdagen gick åt att fundera ut hur jag skulle få upp temperaturen lite. Idag har jag tagit en tur till byggvaruhuset för att köpa frigolitplattor. Balkongdörren kommer byggas igen och draperier kommer sättas upp! En heltäckningsmatta ska läggas in på golvet (kanske inte det bästa när man tappar nålar och andra saker på golvet...) men under tiden jag hittar rätt matta får det duga med trasmattor.

I början av veckan fick jag och Katarina äran att göra truppdräkterna till Uppsalaflickornas småtjejer och detta har jag spenderat stor del av min lediga tid med att göra. Grunddräkten ska sys och sedan kommer Katarina måla på dräkterna samt stenar och paljetter ska limmas på som vanligt. I slutet av veckan ska dessa vara klara så jag har att göra!

Eftersom det är så kallt i huset bestämde jag mig för att sy ett par tossor till dottern. Mönstret kommer från en Ottobretidning. Sulan gjordes i ull så jag hoppas att hennes små fötter kommer behållas varma (om hon inte som vanligt bestämmer sig för att dra av tossorna). När jag ändå trotsade kylan i arbetsrummet sydde jag min första body. Även detta mönster kommer från samma Ottobretidning men jag var tvungen att gör om det massor pga att mönstret var för litet. Nu har jag bara kvar att sätta tryckknappar i grenen, men detta tycker jag är svårt och därför tråkigt, så hon kommer nog få använda bodyn som en tröja ett tag. Jag har funderingar på att skaffa mig KAM knappar men måste kolla lite på Syfestivalen först för att se om det är något jag vill satsa på. Om det är någon som har tips och råd på andra tryckknappar eller KAM knappar så mottages det tacksamt!

Ta hand om er alla - och värm varandra i kylan!
2012-01-12 21:39

Beställning av en gynastikdräkt

Publicerad i Bloggat Skriven av Kärleksfrö
Det var ett bra tag sedan jag sydde en gymnastikdräkt och därför blev jag glad när jag fick en förfrågan från en mamma till en RG (rytmisk gymnastik) tjej som inte tillhör Uppsalaflickorna. Hon hade letat runt på internet efter personer som syr dräkter och hittat mig. Kul! De senaste veckorna har jag och Katarina Söderberg Jönsson planerat och skissat lite på olika dräkter och ett förslag skickades iväg. Efter lite mailande fram och tillbaka är jag nu igång med sömnaden. Kul, och spännande. Eftersom det inte finns något färdigt mönster med rätt utseende till små tjejer ritar jag mönstret själv. Kwik sew har många bra mönster men just denna skärning har jag inte hittat.

Bilden gör sig inte riktigt rättvis. Dräkten är sydd i  rödlycra med rött nät ner till på kjolen. På dräkten kommer det finnas svartmålade blommor och ev lite blommor i svart spets. Kristaller kommer också att limmas på.

Jag har många gånger berättat om hur glad jag är över internetsidan etsy (www.etsy.com). Jag har köpt många bra saker från säljare på den sidan och kan varmt rekommendera ett besök. På en dräkt limmas det oftast på massor av stenar vilket gör att priset av dräkter är högt. Jag bestämde mig därför för att försöka hitta ett nytt ställe att beställa dessa stenar ifrån istället för att använda mig av svenska leverantörer. Jag hittad snabbt säljare på andra ställen i världen och under veckan fick jag stenarna. Priset av dessa stenar är mycket lägre än priset från svenska försäljare. Jag är mycket! Jag hoppas  att stenarna kommer vara lika fina på framtida dräkter som de ser ut att vara i kuvertet.

Under etermiddagens sömnad hade jag som vanligt besök. Emmy var så glad över att ha sin kompis med sig.2011-12-18 14:40

Julkortstillverkning

Publicerad i Bloggat Skriven av Kärleksfrö
Idag var dagen då årets julkortstillverkning skulle ske. Julmusiken lät ur högtalarna, glöggteet var kokat, ljusen tända och till och med fanns det lite snö på backen utanför fönstret. Härligt - jag börjar känna att julen närmar sig.

För en ganska lång period sedan köpte jag alla saker som behövdes till korttillverkningen. Det brukar nämligen vara så att korten ska skickas ut till första advent men tiden har inte räckt till för att göra dem. Det har tagit massor av tid att göra i ordning hemma i det nya huset, sätta sig in i ett nytt betygssystem samt göra så att vardagen fungerar. För att krydda på stressen passade barnen på att bli magsjuka i förra veckan....

Årets tema är "Julkulor". Allt material kommer från Panduro Hobby.

Efter att ha tillbringat några timmar i syrummet började julstämningen infinna sig helt och hållet. Glädjen av att skapa var också där. Som vanligt hade jag min lilla medhjälpare som gärna flyttade runt på sakerna. Mannen och sonen satt bredvid i saccosäcken och spelade Mario Cart. Det är så härligt när man kan göra något tillsammans hela familjen.
2011-11-28 19:06

Adventsförsälningen i Uppsala

Publicerad i Bloggat Skriven av Kärleksfrö
Då har första advent redan passerat och jul närmar sig med stormsteg. Under helgen satt jag och sydde under tiden jag visade upp mitt lager av barnkläder och tillbehör på St Olofsgatan i Uppsala. Tack för besöket ni som tittade in och tack snälla svärmor för ditt sällskap!

Karen - Det känns jättekul för din kommentar på min FB sida om att fiskarbyxorna passade och att dottern gillade dem så mycket!

Jag kan passa på att tipsa om bra julklappar. Vad sägs om handsydda barnkläder/tillbehör? Kom ihåg att jag endast syr kläderna i en uppsättning av fyra storlekar ( 1-2 år, 2-3 år, 3-4 år samt 4-5 år). Det finns alltså inte en uppsjö av likadana kläder!  Självklart går det att beställa andra kläder än de som redan är uppsydda och i andra storlekar, men dock inte exakt lika!

Mössor, dregglisar, linnen, samt några klänningar finns klara att skickas. Om det är en nybeställning får man räkna med 2 veckors leverans, så planera i tid till jul ;).

Idag höll jag öppet på St Olofsgatan i Uppsala under tiden jag satt och sydde. Alla kläder var upphängda och det såg så fint ut! Ute var det kalt och ruskigt men fullt av folk på gatorna.

Jag bestämde mig att även hålla öppet under söndagen så om ni har vägarna förbi Uppsala centrum så sväng in till mig. Fika bjuder jag på under tiden ni värmer er och kollar på alla underbara kläder.  Nytt för denna utställning är fleecefodrade mössor, dregglisar, klänningar, napphållare och hängselbyxor. Självklart finns det nysydda "Älskad"-linnen.

Vägbeskrivning: Lokalen ligger mitt emot Universitetsparken och vid sidan av Snerikes nation. Det är bara ett kvarter ifrån Ofvandahls kafé, tre minuter ifrån stadsbiblioteket. Håll utkik efter skylten utmed gatan och de brinnande marschallerna.

Varmt välkommen!

2011-11-08 18:49

Skattkistan från symässan

Publicerad i Bloggat Skriven av Kärleksfrö
Oj vad roligt det var att få spendera en heldag på symässan tillsammans med trevligt sällskap! Massor av tyg klämdes och kändes det på. Kom på mig själv vid flertalet tillfällen att jag stod och kände på härliga tyger och drömde mig bort i tankarna vad man kunde göra av dem. Tänk vad kul de skulle vara om man fick göra detta på heltid!

Neanobell, znook och mjukatyger var favoritmontrarna, där kunde man stå länge och återkomma vid flertalet tillfällen!  Liandlo blev en ny favoritbutik bland tygleverantörerna. Jag kunde inte annat en le när jag såg deras tyger och teman - "Hej sa Petronella"  och "Fem små apor hoppade i sängen" fick följa med hem men det fanns också "Imse vimse spindel" och andra fina tyger som jag blev sugen på.

Det närmar sig jul och det märks av. Tomteverkstaden har börjat arbeta. Jag vet inte hur länge dessa tyger kommer att finnas kvar så är det något som faller er i smaken så maila och berätta vad som önskas beställa till Kärleksfrön ni känner.

Priserna varierar beroende på materialåtgång men ca:
Långärmad tröja ca 260 kr
Linnen 220 kr
Baggyjeans ca 400 kr
Mössor 100 kr
T-tröja ca 250 kr
Klänningar ca 250-300 kr/400 kr för sommarklänningar med halterneck knytning.  

Porto tillkommer!2011-10-31 19:24

Att avsluta projekt är ett måste.

Publicerad i Bloggat Skriven av Kärleksfrö
Vet inte hur det kommer sig men av någon konstig anledning så har jag börjat med massor av projekt som aldrig avslutas. Nu i flytten hittade jag denna sparkdräkt som var halvfärdig. Jag antar att jag tyckte att den var alldeles för stor och att det inte behövdes sys klart för det var ingen som skulle använda den, men nu ca ett halvår senare passar den perfekt till E.

Tyget och mönstret kommer från Stoff och Stil och har en underbar korallfärg. Jag bestämde mig för att sy med svart tråd och trestegs-sicksack för att ge plagget ett lite tuffare intryck, jag kan i bland tycka att rosa plagg blir alldeles för "snälla".

Det bästa med dräkten är att den är mycket lätt att sätta på. Det är bara att dra på när barnet står upp. Jag ska försöka rita om och göra ändringar för att få det att passa till äldre Kärleksfrön. Kan tänka mig att den skulle vara perfekt för barn som håller på att bli blöjfria eftersom den är superenkel att bara dra av och på.

För att slippa problemet med att att axelbanden skulle åka ner knöt förskolepedagogerna banden i kors på ryggen. Efter lite pysslande fick jag till ryggen så att banden i bak gjorde en liten droppform som var mycket fin då hon rör på sig. Ett tips till er som syr en liknande dräkt är att sy fast bandet i kanalen så att de slipper åka ur då barnet förstår att de går att dra i :)

Så vad säger ni? Kanske en utmaning till er alla som syr. Vad sägs om att avsluta två projekt för varje nytt projekt som påbörjas?

Senaste inlägg

Prev Next

Vårkänslor

Vårkänslor

För bara några dagar sedan började blommorna krypa upp ur jorden. Det kändes som om det var vår. Eller i alla fall att våren var på gång. I morse vaknade familjen av att sonen ropade glatt " Det är sn...

Läs mer

Julmarknad i Hågaby

Julmarknad i Hågaby

Varmt välkomna till Hågaby Julmarknad lördagen den 7/12 och söndagen den 8/12 mellan 11-17. Jag kommer att ställa ut tillsammans med Jenny Momquist, Teater Twiga. Det ska bli så kul och jag hopp...

Läs mer

Kräftfestivalen 2013

Tack till alla som har besökt mig på Kräftfestivalen i Glommen. Gilla Kärleksfrö på Facebook för att se nya bilder på saker jag sytt och saker som finns till försäljning. Det går givetvis att maila m...

Läs mer

Från butiken

Error: Any articles to show

Besökare

Idag38
Igår67
Denna vecka518
Denna månad1319
Alla162525

Bloggar jag följer

 • solig

  Nämen hej! 23 Oct 2017 | 10:16 pm

  Nämen hej! ...nästan två månader senare. Vet inte hur många blogginlägg som passerat mitt huvud sen sist. Vill så gärna, men kommer inte riktigt dit. Vi kör en kortversion av några av dem:Älskade mammaVill skriva ett hyllningsinlägg till min fantastiska mamma som[…]

  Läs mer...
 • Retroknappen

  En ros är en ros är en ros... 29 Mar 2015 | 8:42 pm

  En ros är en ros är en ros... Det blir inte många inlägg på den här stackars bloggen längre, men jag håller fortfarande på att sy i mina retrotyger. Är det någon som vill följa mig på Instagram (där jag numer lägger ut det jag syr och en[…]

  Läs mer...
 • SaaX - Ögongodis från 60-70 talet

  Bloggen om tyger är flyttad 2 Dec 2014 | 8:02 pm

  Bloggen om tyger är flyttad denna blogg är inte aktiv så mycket. Ni hittar mig i stället på instagram under namn saaxsaax. 

  Läs mer...
 • Re:ally

  Ett slags hej då 3 Jun 2014 | 3:47 pm

  Jag vill tacka för alla fina ord och det stöd jag fick, både via mejl, sms, instagram, facebook och här på bloggen, när jag berättade i vintras om mitt beslut att pausa. Tack!En paus var välbehövligt, men det räcker inte så. Jag[…]

  Läs mer...
 • retrostuff

  Det artar sig! 13 May 2014 | 5:54 pm

  Det artar sig! Tack för alla fina kommentarer i senaste inlägget!Nu har butiken fått en dörr, vita väggar och efter lite dörrmålning i morgon är det dags att börja inreda. Jag har också varit på snabbvisit i Stockholm och Fjäderholmarna, eller som gotlänningarna[…]

  Läs mer...
 • Karinottilia

  Hej då! 28 Dec 2013 | 5:36 pm

  Hej då! Hej!En blogg som inte har uppdaterats sedan augusti... Ja, det är den här bloggen det. Under de ca 6 år som jag har bloggat har jag aldrig haft ett sånt långt uppehåll. Nog har man tagit sig en bloggsemester emellanåt,[…]

  Läs mer...
 • Blomma åker vagn/KokaLal

  Med förhoppning om god fiskelycka 30 Jun 2013 | 9:24 am

  Med förhoppning om god fiskelycka Lillasyster fick sig en ltien fiskpyjamas.  Det kan min storfiskare behöva.  I år har hon inte hunnit få några firrar, men förra året nappade det.  Först på mete och sedan också på kast.  Det senare var lite gulligt; vi stod på[…]

  Läs mer...
 • Nea Nobelles

  REA 19 Jul 2012 | 10:35 pm

  Härliga sommartyger till halva priset!Både årets och förra årets sommarkollektion hittar du nu till 50% rabatt. Handlar du tyg under fre-lör v.29 lägger jag ner något extra i ditt paket.Klicka härSoliga hälsningar,Jenny

  Läs mer...
 • Hillefant - Sytt, stickat, virkat å sånt

  T-shirtklänning 4 Jun 2012 | 11:19 am

  T-shirtklänning Nu har det gått lite mer än sex veckor sedan vår lille gosse kom till världen!! Tiden bara springer förbi...än mer denna gången när man redan har ett barn sedan tidigare, som för övrigt är en riktig liten snackemoster och[…]

  Läs mer...
 • bajsmamman

  Vad är fel? 18 Jan 2012 | 11:03 pm

  Besöket igår hos läkaren resulterade i "vi får anta att det är magsjuka". Vilket jag inte tror på. På natten vaknade lilleman av ett näsblodsanfall (igen, 3:e på en vecka).Ont i munnen (blåsor?)Ont i magenBlöder näsblodLös i magen (mycket bättre[…]

  Läs mer...