Hem / Kategorier / Övrigt / Bloggat
Bloggat

Bloggat (67)

2011-07-23 20:24

Sommaruppdatering

Publicerad i Bloggat Skriven av Kärleksfrö
Då är jag tillbaka till Uppsala och internetuppkoppling så nu kan jag uppdatera er alla vad som har hänt med Kärleksfrö de senaste veckorna....

Veckan efter midsommar genomfördes barnfotograferingen/produktfotograferingen med Mia Lewell. Fotograferingen var superkul och barnen hade jätteroligt. För ett smakprov på bilderna besök hennes hemsida! Jag väntar med spänning på fler bilder!

Jag har också haft utställningen på Kräftfestivalen i Glommen. Tyvärr var inte vädret det bästa men Katarina, Birgitta och jag höll humöret uppe. Till våran hjälp hade vi "Ulla" som blev noggrant undersökt och kramad av massor av barn..  Tack Saga för barnvaktshjälpen av "Ulla" ,tyvärr är bilden suddig :(

Tack till alla snälla och vänliga människor som kom och pratade barnkläder, tyger och design under Kräftfestivalen. Det är alltid lika rolig att prata med kunder, stora som små! Jättekul att så många från förra året kom förbi och pratade om sina kläder de använt under året.

Ny besökare? Passa på att "Gilla" Kärleksfrö på Facebook!
2011-07-08 08:42

Barnfotografering av Mia Lewell

Publicerad i Bloggat Skriven av Kärleksfrö
När jag hade utställning i Loftahammar under långfredagen kom det en fotograf som gillade mina kläder. Hon hade då en idé om att få fotografera mina kläder! Åh så glad jag blev!!! Självklart! Igår var det dags att genomföra fotograferingen. Modellerna var våra barn- fyra lekfyllda barn. Fotograferingen gick jättebra. Barnen lekte och hade kul, blåste bubblor, sprang med ballonger, gungade, klättrade, dansade...ja allt man kan tänka sig!

Kläder som användes på fotograferingen var linnen, byxor, shorts, klänningar, hucklen. Jag blev så stolt över mina kläder när jag såg dem på barnen! Så fint! Tjejerna var så fina i sina sommarklänningar!

Att ha arbetat med Mia Lewell har varit super kul! Besök hennes hemsida för att få se hennes fina bilder. Nu väntar jag med spänning på att se barnens bilder.

2011-07-03 16:47

Uppdatering från Loftahammar

Publicerad i Bloggat Skriven av Kärleksfrö
Oj vad tiden går snabbt! Det var ett tag sedan jag la ut ett inlägg med information om vad jag håller på med....

Nu har familjen flyttat in i boden på landet. Nya loppisfynd har fått flytta in, bland annat en stringhylla och ett sideboard i teak. Jag har också byggt en hylla/ram där jag kan sätta upp alla saker som jag behöver när jag syr: sax, rullkniv, trådrullar, underspolar etc... En annan hylla har målats vit och igår byggdes en fönsterbräda. Jag är så nöjd med hur det blir! Det är mycket som ska fixas och donas med, inte konstigt att dottern blev trött och la sig och sov under symaskinerna!

Jag har de senaste dagarna jobbat så mycket jag bara kan med att sy upp inför Kräftfestivalen. Jag kan också berätta att på torsdag händer det spännande saker för Kärleksfrö....idag hade jag nämligen ett möte med en mycket duktig fotograf som vill fota mina kläder! Jag berättar mer efter fotograferingen!

2011-06-27 19:16

Det skulle bara köpas jeanstyg...

Publicerad i Bloggat Skriven av Kärleksfrö
Tanken i morse när vi bestämde oss för att åka till Söderköping var att jag bara skulle köpa jeanstyg inför Kräftfestivalen men som vanlig gick jag därifrån med en STOR kasse fylld av tyger. Jag tyckte att jag hade varit ganska snabb inne i affären men detta var inte sant.  Barnen hade sprungit runt och lekt bland hyllorna samt cyklat runt på de två trehjulingarna som är så välplacerade under större delen av mitt besök i butiken. Min pappa, som var utomhus med ett av barnen samt med deras hund, frågade när vi kom ut vad man kan göra i en tygaffär så länge - det hade tagit oss 1h och 45 minuter... Så snabb var jag vist inte. Både jag och min mamma fyndade fina saker!

På vägen hem från Söderköping besökte jag Valdemarsvik för första gången. Det var ett mycket mysigt samhälle! Självklart hittade jag två loppisar. Tre saker i gul/orange plast köptes samt några fina tavlor gjorda av keramik köptes. Jag hittade också massor av roliga sömnadsmönster. Det är inte varje dag man stöter på dessa på loppiar!

Vi svängde också in på tygaffären i Holmbo. Jag tycker att denna affär på landet är supermysig och de har massor av fina vävda tyger. Tyvärr ska butiken stängas och säljas men tur för plånboken så var allt på 50 % rea! Perfekt!! Här hittade jag den fina fisken - kunde inte motstå den!

Nu ska jag sätta mig vid symaskinerna i boden. Det ska sys söta tillbehör till små tjejer. Jag känner mig så lyckligt lottad som får sitta här på landet och sy. Miljön är perfekt! När jag tittar ut från fönstret ser jag bara åkrar och en fin solnedgång. Jag känner att detta kommer bli en bra kväll!

2011-06-23 07:02

Förberedelser inför sommarsemester

Publicerad i Bloggat Skriven av Kärleksfrö

Idag rullar bilen söder ut inför semestern och Kräftfestivalen i Glommen. Det slog mig igår att jag inte kommer att komma hem innan jag har utställningen i Glommen. När jag och min make planerade sommaren fick vi för oss att det fanns en vecka till och när vi märkte att denna vecka inte fanns började stressen växa inombords. Det är lite läskigt att veta att jag inte kommer hem innan eftersom då måste jag få med allt jag behöver i sömnadsväg för att sy färdigt sakerna denna sväng. Vad händer om jag glömmer något? Det gör inte så mycket om jag glömmer tråd, resår eller liknande eftersom det bara är 8 mil till Söderköping och Jofotex (dit åker jag nog gärna även om jag inte glömt något) men det blir värre om jag glömmer något av alla mina tyger (retro/secconhand fynd) för dessa kan jag inte få tag på igen. Nog för att mannen är hemma en vecka till men jag vet inte om jag kan lita på att rätt saker kommer med om jag försöker förklara. Jag är nog inte den bästa på att förklara vad jag menar ibland. Jag måste strukturera upp min packning idag!

Innan jag börjar packa måste jag dock sy färdigt två linnen som ska iväg. Beställningen får mig att må bra i hela kroppen och jag känner mig hedrad som får göra den! Mer får ni veta senare.

Att ha ett litet företag är roligt men också svårt. Att beställa saker från pappersleverantörer är nästan omöjligt. Kvantiteterna är ofta så höga, det känns dumt att beställa 500 papperspåsar eller 500 postorderspåsar. Tack snälla Pernilla på Lilla ENJA och tjejen på Tre Generationers inredning i Uppsala för att jag fick tag på papperspåsar på ett smidigare sätt! Era butiker är toppen och jag kan varmt rekommendera att om man är ute efter presenter så ska man besöka er. Eller varför inte bara ta en titt förbi ändå – det finn så mycket fint! Butikerna ligger dörr i dörr på Drottninggatan 5 i Uppsala.

Trevlig midsommar till er alla!

2011-06-21 21:10

Dags att städa!

Publicerad i Bloggat Skriven av Kärleksfrö
Idag fick jag nog av att alla tyger låg överallt och med ingen struktur. Jag vet att jag har massor av fina tyger och jag har haft många idéer över vad jag ska göra med dessa men varje gång jag letar efter ett tyg kan jag inte hitta det utan hittar ett annat och då får jag nya idéer och tankar. De blir som en väldans storm i huvudet! Som ni som följer mig vet så letar vi större boende men det är så svårt att hitta det rätta. Antingen så är det för litet, för mycket i besiktningsprotokollen, för mycket att göra invändigt eller så är det för mörkt. Vi bor perfekt (förutom storleken på lägenheten) så det blir nog svårt att hitta något bättre....

Jag tror att jag är en person som behöver ha struktur och ordning för att kunna arbeta som bäst. Därför köpte jag en bokhylla idag (på en secondhand affär här i stan). Efter tio minuters plockande och vikande var alla tyger som legat framme inlagda i hyllan. Oj då....det var visst ganska mycket tyg som legat framme..... Inte undra på att jag gått runt och varit stressad och irriterad över all röra :)

Dockan har också fått jobba idag. Jag håller för tillfället på med en beställning som ska vara klar snarast, gärna innan midsommar, till två små töser. Dockan har fått agera modell under sömnaden. Jag använde mig också av barnens kusin för att kunna passa in mönsterdelarna på bästa vis. Han var så duktig - jag är så glad att han hjälpte mig! Klänningarna ska vara liknande den som E fick. Lite ändringar har jag gjort eftersom dessa tjejer är större än vad hon är. Jag tror inte de skulle tycka det var så rolig att gå runt och visa rumpan och därför är bakstycket helt istället för öppet. I ryggen satte jag också ett resårband så det går att växa i klänningen. Det är ju aldrig rolig att köpa kläder som man snabbt växer ur! Längst ner på klänningen satte jag en tunn spetsresår som dekoration. I morgon ska det broderas lappar och sedan är klänningen klar för leverans. Håller tummarna för att inget ska strula!

Förutom klänningarna håller jag på med linnen inför Kräftfestivalen i Glommen. 21 st linnen är nu utklippta och ihopsydda, det är bara kvar att sätta muddar i hals- och armringning samt brodera lapparna till ryggen. I år har jag valt att sy i flera olika tyger istället för att bara ha tre tyger men flera storlekar.

Jag behöver fortfarande hjälp med namn för dockan! Idé? Lämna en kommentar!
2011-06-19 13:55

Välkommen till familjen Jönsson

Publicerad i Bloggat Skriven av Kärleksfrö
Familjen Jönsson har fått utökning! Igår var det Skyttorpsdagen och familjen tillsammans med svärmor och svärfar åkte självklart dit. Sonen har sedan förra årets Skyttorpsdag önskat att få flytta till Skyttorp, eller i alla fall få åka dit igen. Varför? Jo, för i Skyttorp får man åka brandbil! Även i år fick man åka brandbil och först i kön var sonen tillsammans med sin farfar. I år fick även jag åka eftersom dottern också ville åka med. Måste erkänna att det inte gjorde mig något!

På vägen hem från Skyttorp bestämde vi oss för att åka till Ulva kvarn för lunch/fika. Detta gjorde inte mig något heller eftersom jag vet att det finns en antikaffär/loppis där. Mycket fina saker brukar det finnas där och även denna gång kom jag där ifrån med fynd. Affären heter Ulva diversehandel, jag tycker att det absolut är värt ett besök om ni har vägarna förbi. En plastburk från 70-talet och en provdocka i barnstorlek köptes där. Jag kan också rekommendera att samtidigt smita in på Åvan där,en supermysig present butik, eller som jag sa till svärmor - en "må bra butik"

Sonen såg mycket fundersam ut då jag kom ut från byggnaden med en docka. Efter ett tag fnittrade han och fråga vem hon var. Ja- bra fråga- Vem är hon? Eller är det en han?  Har ni några förslag? Tips mottages gärna! Just nu går hon under smeknamnet Ulva....
2011-06-15 13:34

Nu är jag på gång!

Publicerad i Bloggat Skriven av Kärleksfrö
Tyg, tyg, tyg!!!  

Äntligen- idag var det dags att börja jobba på allvar! Som jag skrev i förra inlägget har jag börjat skissa på saker som jag ska sy upp inför Kräftfestivalen i Glommen till sommaren. Idag åkte delar av tygerna ut på golvet för att jag skulle få en bättre överblick över vad jag tänkte göra....vet ej om jag fick en bättre överblick men härligt var det i alla fall! På bilden visas ett litet urval av de tygerna som fick smycka golvet.

I år har jag tankar på att göra andra saker än bara kläder. I tankarna finns det filtar, lapptäcken, hattar samt hårspännen/accessoarer. Under morgonen testade jag två av mönsterna som jag skissat på, en mössa samt ett par shorts. Tyvärr fick jag trassel med undertråden (elastisk tråd) som inte ville göra som jag tänkte men nu har jag hittat på en ny lösning till bensluten och hoppas på att det går att genomföra på ett bra sätt! Dottern får bli testperson!
2011-06-10 07:26

En supernöjd kund

Publicerad i Bloggat Skriven av Kärleksfrö
Blir man inte glad av att se denna lilla nöjda kille?  Det värmer i hjärtat att se sann glädje.

Detta är linnet som jag tidigare bloggade om som var en syskonbeställning. Kul att se att det passade.

Ha en trevlig dag i solen!
2011-05-26 19:30

Det är kul med lite uppskattning

Publicerad i Bloggat Skriven av Kärleksfrö
I onsdags fick jag en förfrågan från en kollega om jag kunde laga hennes nya byxor som gått sönder i en olycka. I går när jag kom till jobbet låg detta kort på mitt skrivbord.

Jag blev alldeles rörd och glad!

Senaste inlägg

Prev Next

Vårkänslor

Vårkänslor

För bara några dagar sedan började blommorna krypa upp ur jorden. Det kändes som om det var vår. Eller i alla fall att våren var på gång. I morse vaknade familjen av att sonen ropade glatt " Det är sn...

Läs mer

Julmarknad i Hågaby

Julmarknad i Hågaby

Varmt välkomna till Hågaby Julmarknad lördagen den 7/12 och söndagen den 8/12 mellan 11-17. Jag kommer att ställa ut tillsammans med Jenny Momquist, Teater Twiga. Det ska bli så kul och jag hopp...

Läs mer

Kräftfestivalen 2013

Tack till alla som har besökt mig på Kräftfestivalen i Glommen. Gilla Kärleksfrö på Facebook för att se nya bilder på saker jag sytt och saker som finns till försäljning. Det går givetvis att maila m...

Läs mer

Från butiken

Error: Any articles to show

Besökare

Idag38
Igår67
Denna vecka518
Denna månad1319
Alla162525

Bloggar jag följer

 • solig

  Nämen hej! 23 Oct 2017 | 10:16 pm

  Nämen hej! ...nästan två månader senare. Vet inte hur många blogginlägg som passerat mitt huvud sen sist. Vill så gärna, men kommer inte riktigt dit. Vi kör en kortversion av några av dem:Älskade mammaVill skriva ett hyllningsinlägg till min fantastiska mamma som[…]

  Läs mer...
 • Retroknappen

  En ros är en ros är en ros... 29 Mar 2015 | 8:42 pm

  En ros är en ros är en ros... Det blir inte många inlägg på den här stackars bloggen längre, men jag håller fortfarande på att sy i mina retrotyger. Är det någon som vill följa mig på Instagram (där jag numer lägger ut det jag syr och en[…]

  Läs mer...
 • SaaX - Ögongodis från 60-70 talet

  Bloggen om tyger är flyttad 2 Dec 2014 | 8:02 pm

  Bloggen om tyger är flyttad denna blogg är inte aktiv så mycket. Ni hittar mig i stället på instagram under namn saaxsaax. 

  Läs mer...
 • Re:ally

  Ett slags hej då 3 Jun 2014 | 3:47 pm

  Jag vill tacka för alla fina ord och det stöd jag fick, både via mejl, sms, instagram, facebook och här på bloggen, när jag berättade i vintras om mitt beslut att pausa. Tack!En paus var välbehövligt, men det räcker inte så. Jag[…]

  Läs mer...
 • retrostuff

  Det artar sig! 13 May 2014 | 5:54 pm

  Det artar sig! Tack för alla fina kommentarer i senaste inlägget!Nu har butiken fått en dörr, vita väggar och efter lite dörrmålning i morgon är det dags att börja inreda. Jag har också varit på snabbvisit i Stockholm och Fjäderholmarna, eller som gotlänningarna[…]

  Läs mer...
 • Karinottilia

  Hej då! 28 Dec 2013 | 5:36 pm

  Hej då! Hej!En blogg som inte har uppdaterats sedan augusti... Ja, det är den här bloggen det. Under de ca 6 år som jag har bloggat har jag aldrig haft ett sånt långt uppehåll. Nog har man tagit sig en bloggsemester emellanåt,[…]

  Läs mer...
 • Blomma åker vagn/KokaLal

  Med förhoppning om god fiskelycka 30 Jun 2013 | 9:24 am

  Med förhoppning om god fiskelycka Lillasyster fick sig en ltien fiskpyjamas.  Det kan min storfiskare behöva.  I år har hon inte hunnit få några firrar, men förra året nappade det.  Först på mete och sedan också på kast.  Det senare var lite gulligt; vi stod på[…]

  Läs mer...
 • Nea Nobelles

  REA 19 Jul 2012 | 10:35 pm

  Härliga sommartyger till halva priset!Både årets och förra årets sommarkollektion hittar du nu till 50% rabatt. Handlar du tyg under fre-lör v.29 lägger jag ner något extra i ditt paket.Klicka härSoliga hälsningar,Jenny

  Läs mer...
 • Hillefant - Sytt, stickat, virkat å sånt

  T-shirtklänning 4 Jun 2012 | 11:19 am

  T-shirtklänning Nu har det gått lite mer än sex veckor sedan vår lille gosse kom till världen!! Tiden bara springer förbi...än mer denna gången när man redan har ett barn sedan tidigare, som för övrigt är en riktig liten snackemoster och[…]

  Läs mer...
 • bajsmamman

  Vad är fel? 18 Jan 2012 | 11:03 pm

  Besöket igår hos läkaren resulterade i "vi får anta att det är magsjuka". Vilket jag inte tror på. På natten vaknade lilleman av ett näsblodsanfall (igen, 3:e på en vecka).Ont i munnen (blåsor?)Ont i magenBlöder näsblodLös i magen (mycket bättre[…]

  Läs mer...